Terenurile neîngrijite, supraimpozitate cu 500%. Măsura adoptată de Consiliul local Cluj-Napoca este o premieră pentru România

8 ianuarie 2021, 10:30

Măsura primăriei vizează toate terenurile lăsate în paragină situate în intravilanul municipiului, care vor fi supraimpozitate cu un procent cuprins între 200 și 500%, în funcție de cât de neîngrijit este terenul respectiv.

Decizia vine în completarea prevederii care instituie aceleași sancțiuni și pentru clădirile lăsate în paragină sau cu fațadele deteriorate. Pentru început, autoritățile vor trimite avertismente proprietarilor.

Măsură supraimpozitării, pusă în aplicare de Primăria Cluj-Napoca, vizează toate terenurile lăsate în paragină situate în intravilanul municipiului.

Într-o prima etapă, măsură fiind în premieră, autoritățile vor începe cu somații către proprietarii terenurilor neîngrijite.Impozitul pentru terenurile din intravilan va fi majorat cu un procent între 200% și 500%.

Pragul va fi stabilit în funcție de categoria în care se află terenurile. 500% vor plăti proprietarii ale căror terenuri au un grad de neingrijire de peste 81%.

În privința clădirilor supraimpozitate, măsură pare să dea randament, până acum peste 450 de clădiri din centrul orașului fiind refațadizate.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite