Terasele din Arad vor putea funcționa până la sfârșitul anului

29 octombrie 2020, 12:21

Autoritățile locale încearcă astfel să vină în sprijinul HoReCa, greu încercată în lunile de pandemie.. Patronii teraselor se tem însă că zilele friguroase îi vor ține pe clienți departe, chiar dacă ar instala radiatoare sau ar așeza pături pe fiecare scaun.

Zilele călduroase de toamnă au fost o gură de oxigen pentru cei care lucrează în restaurante sau terase. Chiar dacă numărul clienților a fost cu mult mai mic din cauza pandemiei, au reușit să supraviețuiască.

În fiecare an, în Arad, terasele se închideau pe 31 octombrie.

Primăria a venit cu o propunerea de a permite funcţionarea acestora până la finele anului, fără ca patronii să fie nevoiți să întocmească acte adiționale.

Propunerea îi încântă pe proprietarii teraselor, însă hotărârea vine cu riscuri. O terasă deschisă la câteva grade Celsius necesită investiţii în sisteme de incazire, care nu vor fi neapărat eficiente în spații deschise.

Clienții par dispuşi să îndure condiţii termice mai puţin confortabile că să nu piardă oportunitatea de a bea o cafea la terasă.

Din cauza pandemiei, angajații HORECA sunt la limita supraviețuirii. Ar încercă orice, în speranța că nu își vor pierde afacerea.

Mâncarea servită la o terasă neîncălzită este însă un mare risc.

Toate străzile din Arad, unde există terase vor rămâne pietonale până la sfârșitul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite