Terasele și cluburile s-ar putea închide la ora 23.00. Premierul le-a cerut prefecților să organizeze controale fără anunț prealabil și fără ca echipele să știe unde se duc

20 iulie 2020, 21:37

La sfârșitul săptămânii trecute, 300 de polițiști, polițiști locali și jandarmi au fost prezenți pe litoral și au dat amenzi în valoare de 300 de mii de lei.

Au fost verificate sute de societăți comerciale.

La două localuri din Mamaia și Năvodari au fost aplicate amenzi foarte mari, pentru că s-au desfășurat petreceri cu mulți participanți, care nu au respectat regulile de distanțare socială și nici celelalte norme impuse de autorități. Un local a primit o amendă de 10 mii de lei, iar un altul de 30 de mii de lei.

Acțiunile de control continuă, iar autoritățile fac apel la responsabilitate. Altfel, sunt luate în calcul noi restricții. Una dintre acestea vizează programul localurilor.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: „Nu cred că este necesar un regim special, ci singurul lucru la care ne-am gândit a fost chestiunea cu ora 23.00. N-am luat încă decizia, pentru că am văzut, de exemplu, că în foarte multe cluburi au program până la ora 23.00, numai că încălcarea regulilor se produce până la ora 23.00. Eu am solicitat prefecților să organizeze fără anunț prealabil și fără să știe echipele unde se duc„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite