VIDEO Proiect în Timișoara: Terasele ar urma să se închidă la miezul nopții în centrul orașului. Localnicii, nemulțumiți

Fără muzică live sau ambientală la terase, program de funcționare până la miezul nopții pentru cele din centru și până la ora 22.00 pentru terasele din cartiere, umbrele fără reclame. Sunt doar câteva dintre modificările pe care le-au pregătit consilierii locali din Timișoara.

24 Mai 2022, 17:22 (actualizat 24 Mai 2022, 19:17) Știrile TVR |

Viziunea lor nu este pe placul mai multor patroni din industria HORECA, care susțin că sunt absurde și pe unii îi vor duce la faliment. Nici localnicii nu sunt încântați de noile propuneri care se vor aplica în mai puțin de o lună.

Terasele din Timișoara ar urma să aibă mobilier doar din lemn sau metal, fără plastic și fără culori stridente. Umbrelele din zona centrală pot fi doar crem sau bej și pot conține doar numele terasei. Muzica ambientală și cea live nu vor mai fi permise. Iar programul de funcționare va fi până la ora 24 pentru terasele din centrul orașului. Propunerile se regăsesc într-un nou regulament care va fi supus votului în Consiliul Local.

Oamenii spun: „Eu fără muzică la terasă n-aș sta ... Cred că e ok să fie muzica încet, să nu deranjeze”. „Restricțiile cu privire la oră pot fi deranjante, mai ales vara, când ieșim seara în oraș”. „Mie mi se pare, sincer, chiar trist ...  muzica ambientală creează o anumită atmosferă”.

Jardinierele cu flori care înfrumusețează piață vor trebui să dispară, dacă proiectul va fi aprobat în formă actuală. „Săracă și urâtă și n-am cuvinte să spun că îmi pare rău că se va întâmpla asta … Erau flori, jardiniere peste tot, era atât de frumos”.

În cartiere, terasele ar urma să se închidă și mai devreme, la ora 22.00.

„Gândiţi-vă foarte simplu că, în perioada verii, când este caniculă, toată lumea iese la terasă la ora 21.00. Nimeni nu va mai ieşi la terasă la ora 21.00, se va duce în centru.  Vor ajunge în pragul falimentului. Din punctul meu de vedere, este o măsură abuzivă, pe care Primăria Timişoara încearcă să o impună vizavi de terasele care sunt pe spaţiul public”, a acuzat Dan Dinu, proprietar de localuri în Timișoara.

Corina Macri, președinta HORETIM: „Trebuie făcută o diferențiere clară între terasele de domeniul public și cele de pe privat și din punct de vedere al orei cu muzicaafară și termenul de aplicare, pentru că nu putem de pe o zi pe alta”.

 

Reprezentanții municipalității susțin că modificările au venit ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni.

Primarul din Timișoara, Dominic Fritz, a declarat că „noi trebuie să găsim o variantă bună pentru competitori și pentru locuitori, dar și pentru turiști,  ca să nu creadă că orașul e un bâlci”.

Amenzile pentru încălcarea regulilor vor fi putea fi date și de Poliție, dar și de angajații Primăriei.
La trei abateri, autorizația de funcționare a terasei va fi revocată.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 33°C 35°C
CLUJ 33°C 33°C
CONSTANTA 26°C 28°C
CRAIOVA 33°C 33°C
BRASOV 30°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI