Terapii de succes în lupta cu noul coronavirus. Primele 6.000 de flacoane de Remdesivir au ajuns în spitalele din România

9 august 2020, 19:31

Hidroxiclorochina – medicamentul pentru malarie şi boli reumatismale despre care s-a spus la un moment dat că face rău la inimă – a ajutat mulţi bolnavi de COVID, nu doar în spitalele româneşti.

Medicii nu s-au lăsat influenţaţi de controverse. Au evaluat şi monitorizat bine pacienţii şi nu au apărut probleme. Şi la spitalul de boli infecţioase din Timişoara, medicii au folosit cu succes combinaţia la cazurile medii şi severe.

Protocoalele terapeutice de la ministerul Sănătăţii au fost modificate de mai multe ori. În scheme sunt antivirale şi medicamente pentru HIV.

Bolnavi ajunşi în stare gravă au scăpat cu viaţă, după ce au primit plasmă cu anticorpi recoltată de la cei vindecaţi de COVID.

Şi Remdesivirul, primul antiviral aprobat pentru noul coronavirus, e promiţător. România va primi de la Comisia Europeană peste 25 de mii de flacoane. Primele şase mii de doze, distribuite deja în ţară, ajung pentru aproximativ 1200 de bolnavi. Iar medicii deja cer suplimentări.

Medicii insistă să ne protejăm, ca să nu ajungem să avem nevoie de tratament. Vindecarea nu garantează imunitatea.

Aproape jumătate dintre pacienţii confirmaţi cu SARS-CoV-2 de la începutul epidemiei în România au fost declaraţi vindecaţi. În jur de 30 de mii au scăpat oficial de virus. Cu aproape 250 în plus faţă de bilanţul anterior.

Persoanele confirmate şi tratate la domiciliu nu mai sunt însă testate la finalul izolării. Autorităţile consideră că s-au vindecat în cele 14 zile de izolare.

Calea până la un vaccin este încă lungă, dar Comisia Europeană strânge deja cererile de la statele membre. România a solicitat 10 milioane de doze.

Din cele aproximativ o sută de variante de vaccin anti COVID aflate în lucru, 20 sunt în faza avansată de testare, cu rezultate promițătoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite