Teodor Meleşcanu s-a pronunţat asupra rechemării ambasadorului din SUA: “Va trebui să vedem dacă există argumentele necesare pentru a face acest lucru”

27 septembrie 2018, 11:46

“Nu ne putem permite să ignorăm faptul că una dintre camerele Parlamentului a făcut o anumită recomandare privind rechemarea. Din punctul meu de vedere, va trebui să vedem dacă există argumentele necesare pentru a face acest lucru”, a declarat Meleşcanu.

Ministrul de Externe a vorbit şi despre şansele României de a deveni membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU în perioada 2020-2021.

“România, ca şi orice altă ţară, are şansa de a fi aleasă, cu condiţia să facă o campanie solidă, dar, mai ales, să aibă la bază ideile pe care le va promova în Consiliul de Securitate. Noi ne-am ales un slogan foarte simplu – Pace, justiţie, dezvoltare – care acoperă pentru noi cam toate problemele cu care se confruntă oamenii la ora actuală. Avem un program pe care l-am dezvoltat, ne-am întâlnit cu mai multe şi mai mari şi mai mici, că până la urmă la Consiliului de Securitate şi Statele Unite şi Vanuatu au tot un vot”, a precizat Teodor Meleşcanu.

România este hotărâtă să consolideze parteneriatul dintre Uniunea Europeană şi ONU, în timpul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene, a declarat, aseară, la New York preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului participă la deschiderea celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale ONU. În discursul din plen, preşedintele Iohannis a făcut apel la ţările membre să susţină candidatura României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate în perioada 2020-2021.

“Sperăm că întreaga noastră evoluţie de până acum în cadrul ONU vă va convinge încă o dată că România este determinată să sprijine ONU în activităţile sale de promovare a păcii şi dezvoltării pentru toţi membrii săi. Pacea, dezvoltarea şi justiţia sunt piloni fundamentali ai strategiei noastre multilaterale”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite