Teodor Meleșcanu: În două – trei săptămâni se va face o evaluare în cazul lui George Maior

12 octombrie 2018, 12:24

A fost analizată și situația lui George Maior, ambasadorul român Statele Unite.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcan, mai are nevoie de timp pentru a-l evalua pe George Maior, ambasadorul României la Washington.

„Cercetarea disciplinara a diplomatului continuă” a spus ministrul după o discuție la Parlament cu liderii Coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Meleșcanu a ținut să sublinieze că Maior are aprecieri pozitive din partea autorităților americane.
Șeful diplomației române va înainta un punct de vedere președintelui României, până la sfâșitul lunii. Doar șeful statului poate decide rechemarea de la post a unui diplomat.

„Ambasadorul într-o țară importantă cum sunt Statele Unite relaționează cu foarte mulți membri ai Guvernului, parlamentari și așa mai departe și am vrut să știu și care sunt opiniile lor despre modul în care s-au desfășurat activitățile atunci când au fost în vizită în America. Nu pot să dau un răspuns cât timp se desfășoară o cercetare disciplinară. Autoritățile americane sunt diferite, fiecare are opinia lui, există și aprecieri pozitive pe problemele de apărare și securitate din activitatea domnului Maior. Se face o evaluare și se vor face propuneri din punctul nostru de vedere și se vor trimite către domnul președinte. Cred că este vorba despre două-trei săptămâni”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Analiza privind mutarea Ambasadei României în Israel a fost transmisă la nivelul prim-ministrului și urmează după aceea să fie trimisă de către Guvern la președinție și la cele două Camere, a explicat Teodor Meleșcanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite