Teodor Brateş, „crainicul” Revoluției, urmărit penal pentru infracțiuni contra umanității

18 aprilie 2018, 10:35

Teodor Brateș nu a făcut nicio declarație la ieşirea de la Parchetul General.  Procurorii i-au comunicat că este cercetat pentru infracțiuni contra umanității.

Anchetatatorii susțin că a prezentat inclusiv ştiri false.

Suspectul Brateș Teodor – adjunct al redactorului șef al Redacției ”Actualități” din TVR – a fost principalul factor de diseminare a știrilor false, cu caracter diversionist, în acest fel contribuind într-o foarte mare măsură la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund întreaga populației a României (militari și civili). Mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militare și civile, apă otrăvită, clădiri minate, diverse conduite abominabile ale așa zișilor teroriști, atacuri cu elicoptere, desanturi aeriene, coloane de blindate în deplasare etc. Repetarea acestui gen de dezinformare a făcut ca psihoza teroristă să atingă cote paroxistice și astfel să constituie principala cauză a numeroaselor pierderi de vieți omenești, vătămări și distrugeri petrecute în timpul evenimentelor revoluționare, se arată în comunicatul Parchetului General.

Repetarea acestor ştiri şi dezinformarea au fost principala cauză a pierderilor de vieţi omeneşti şi a distrugerilor din timpul evenimentelor revoluţionare.

Într-un interviu recent, Teodor Brateș susținea că doar întâmplarea l-a făcut să ajungă principalul crainic al Revoluției.

În acest dosar, Ion Iliescu a fost pus marți sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, fiind vizate fapte comise în intervalul 27 – 31 decembrie 1989. Iliescu este acuzat că a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut „un evident caracter diversionist”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite