Tensiuni pe flancul Estic al NATO. Ministrul rus al Apărării anunță retragerea trupelor de la granița cu Ucraina. Președintele Iohannis convoacă CSAT

22 aprilie 2021, 19:31

Declarațiile belicoase ale președintelui Federației Ruse cu ocazia discursului despre starea națiunii au creat îngrijorare atât în spațiul Nord-Atlantic, cât și în Ucraina, la granițele căreia au fost desfășurate forțe militare sub pretextul unor exerciții.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca săptămâna viitoare Consiliul Supremn de Apărare a Țării pentru a discuta despre tensiunile de pe flancul estic al Alianței Nord Atlantice.

Dincolo de războiul declarațiilor, ministrul rus al Apărării a anunțat încheierea exercițiilor de la granița Ucrainei și revenirea trupelor în cazărmi.

Tensiunile din Est sunt discutate și în trilaterala România-Polonia-Turcia, care este găzduită în aceste zile la București de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. La întâlnirea au fost invitați și miniștrii de Externe ai Georgiei și Ucrainei, țări partenere ale NATO.

De altfel, situația de pe flancul estic al Alianței va fi discutată și la summitul NATO, care va avea loc pe 14 iunie la Bruxelles în prezența președintelui american Joe Biden, a anunțat secretarul general Jens Stoltenberg.

 

Subiectul, discutat la Tema Zilei cu invitatul Iulian Chifu, Președintele Centrului pentru Prevenirea Confictelor

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite