Tensiuni mocnite în coaliția de guvernare | Președintele PSD Marcel Ciolacu a convocat o ședință de urgență după ce liberalul Rareș Bogdan i-a acuzat pe social-democrați că nu își respectă partenerii de guvernare

20 ianuarie 2022, 18:44

De la începutul anului, declarațiile critice între partenerii de coaliție de la PSD și PNL s-au întețit. Temele predilecte, de-o parte și de alta: haosul facturilor din energie, certificatul verde sau performantele unor miniștri. Picătură care a umplut paharul pentru șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost un interviu în care prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan acuza PSD că nu își respectă partenerii și se întreabă cât va mai rezista coaliția.

PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețele pe covoraș, a reacționat Marcel Ciolacu pe Facebook și a cerut liderilor PNL o ședință de urgență. Până la urmă, azi a avut loc doar o discuție online, la care tonul a fost mult mai temperat.

Liderii coaliției au convenit ca ordonanța prin care se modifică modalitatea de compensare a facturilor la energie să fie finalizată până vineri, astfel încât să poată fi aplicată de la 1 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite