Tensiuni la Marea Egee. Prim-ministrul grec cere Turciei să înceteze încălcarea spațiului aerian grecesc cu avioane de luptă

Marea Egee
Marea Egee
28 aprilie 2022, 16:56

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut astăzi Turciei să înceteze încălcarea spațiului aerian grecesc cu avioane de luptă, invocând în mod special contextul războiului din Ucraina. El spune că a vorbit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe această temă, informează Reuters.

I-am spus secretarului General că acest tip de comportament al unui aliat NATO este inacceptabil. Subminează securitatea europeană, precum și unitatea NATO într-un moment în care este indispensabil pentru noi toți să rămânem uniți în timp ce ne confruntăm cu agresiunea continuă a Rusiei în Ucraina.

Mitsotakis, care s-a întâlnit luna trecută cu președintele turc Tayyip Erdogan, a spus că poziția recentă a Turciei cu privire la survol subminează progresul înregistrat în acea întâlnire și că trebuie să se „oprească imediat”.

Împărțirea spațiului aerian din Marea Egee a fost de multă vreme o sursă de dezacord între cele două națiuni. Nu a existat niciun răspuns imediat din partea Turciei, transmite The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Kogălniceanu devine cea mai mare bază NATO din Europa

Cum arată scenariul unei invazii a lui Vladimir Putin în Europa