Tensiuni între Polonia și Ucraina, după ce Zelenski a spus de la tribuna ONU că prelungirea interdicţiei importurilor de cereale ar servi intereselor Rusiei

24 septembrie 2023, 10:38

Ramura de măslin adusă de preşedintele Poloniei în această dispută nu a redus tensiunea dintre Varşovia şi Kiev. Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki şi-a intensificat criticile faţă de declaraţiile recente ale preşedintelui Zelenski la Adunarea Generală a ONU, în disputa privind comerţul cu cereale.

Ştim cu toţii că în Ucraina este un război pentru securitatea Europei. Ştim acest lucru şi de aceea ajutăm prin livrări de arme, prin organizarea livrărilor de arme, pentru că ne apărăm mai presus de orice, a apreciat premierul Poloniei, care a venit cu un mesaj acid pentru liderul de la Kiev.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki: Dar hubul Rzeszow, centrul logistic special funcționează, a funcționat și va continua să funcţioneze împreună cu aliații noștri. Dar vreau să-i spun, de asemenea, domnului președinte Zelenski să nu îi mai insulte niciodată pe polonezi, așa cum a făcut recent în timpul discursului său la ONU. Polonezii nu vor permite niciodată acest lucru.

Comisia Europeană a decis să nu prelungească interdicţia privind importurile de cereale ucrainene în Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria.

Polonia, Slovacia şi Ungaria au decis să impună unilateral măsuri restrictive.

Premierul Poloniei: Am dat un ultimatum Comisiei Europene: fie extindeți interdicția cerealelor, fie dacă nu o veți face, guvernul polonez va lua singur această decizie. Și am luat această decizie în apărarea fermierului polonez.

Poziţia tăioasă a Varşoviei la adresa Kievului vine cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative din Polonia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă