Tensiuni într-un oraș din Germania, după ce a fost amplasată o statuie a lui Lenin, la inițiativa Partidului Marxist-Leninist

24 iunie 2020, 08:17

Municipalitatea din Gelsenkirchen a încercat să blocheze în justiție inițiativa Partidului Marxist-Leninist din Germania. A invocat faptul că statuia, dacă ar fi amplasată în fața sediului partidului, i-ar afecta imaginea. Primăria a pierdut, deoarece clădirea este proprietate privată. Vladimir Ilici a fost amplasat, în uralele membrilor partidului, în fața sediului.

GABI FECHNER, preşedinta Partidului Marxist-Leninist din Germania:  „El a fost de partea idealurilor muncitorilor cu adevărat. Desigur, pentru a fi apărate a fost nevoie de lupte grele.”

Edilul orașului este de alt părere. FRANK BARANOVSKI, primar Gelsenkirchen: „Multe oraşe, mulţi oameni îşi reconsideră memoriile, iar la Gelsenkirchen un despot, un dictator este urcat pe piedestal. Cred că este evident că oraşul nu este bucuros şi nu acceptă ideea.”

Pe partea opusă a străzii se află o expoziție permanentă despre istoria și ororile comunismului. Experții spun că Lenin a fost doar un dictator.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite