Tensiuni în coaliția de guvernare – negociere pentru un schimb de portofolii, neînțelegeri pe reglementarea în domeniul energiei, discuții despre majorarea pensiilor

28 octombrie 2022, 11:31

În timp ce social-democrații doresc, în continuare, o negociere pentru un schimb de portofolii, conform unor surse guvernamentale, liberalii nu doresc această negociere. Liderul PSD Marcel Ciolacu ar vrea să cedeze Ministerul Apărării în schimbul altui minister, cum ar fi cel de Interne sau un alt minister mai mic, dar să păstreze la rotativă Ministerul de Finanțe sau al Transporturilor. Potrivit surselor TVR INFO, liberalii acceptă un schimb de portofolii doar la rotativă, iar premierul Nicolae Ciucă așteaptă, în continuare, propunerea pentru MApN de la PSD.

Un alt subiect de tensiune în coaliție este legat de reglementarea în domeniul energiei. În timp ce social-democrații sunt de părere că ar trebui să se revină la o reglementare pe această piață, cei de la PNL spun că nu este un moment potrivit și că ar trebui să se facă o reglementare parțială, pentru că România ar trebui să rămână conectată la Uniunea Europeană.

Și în ceea ce privește majorarea pensiilor sunt discuții. Luni, cel mai probabil, va fi o ședință a coaliției pentru a se ajunge la o concluzie legată de majorarea punctului de pensie. Marcel ciolacu spunea că și-ar dori o majorare cu 15 procente, în timp ce, potrivit surselor, liberalii ar veni cu o variantă de majorare de 11%, bazată pe bugetul anului viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite