TENIS Novak Djokovic: Jucătorii nu vor ca sezonul să continue dacă va mai fi impusă carantina. O alternativă ar fi să jucăm toate turneele de pe o suprafață într-un singur loc, timp de câteva săptămâni

Novak Djokovic
Novak Djokovic
16 februarie 2021, 20:36

Într-o declaraţie dată după victoria cu 6-7, 6-2, 6-4, 7-6 în faţa germanului Alexander Zverev, din sferturile de finală de la AO, Djokovic a spus că aşteaptă nişte răspunsuri de la oficialii ATP despre cum va arăta sezonul post-Melbourne.

Aşa cum se ştie, la Australian Open jucătorii au fost obligaţi să intre în carantină cu 14 zile înainte de startul competiţiei. În timp ce unii s-au putut totuşi antrena, alţii nu au putut-o face deoarece au fost nevoiţi să stea total izolaţi, ca urmare a faptului că în avioanele cu care au sosit în Australia au fost depistate persoane pozitive la coronavirus.

Djokovic nu a fost printre cei care au stat complet izolaţi, dar a fost de părere că lipsa antrenamentelor pentru cei care au intrat în această categorie a condus la accidentări.

”Ceea ce vedem că se întâmplă nu este normal. Nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva. Jucătorii de top sunt în formă şi trebuie să rămână aşa. Acum îi avem pe Matteo Berrettini, chiar şi Rafa Nadal cu accidentări la spate, la fel şi eu, de asemenea Sascha Zverev, Grigor Dimitrov. Cu siguranţă, aceste accidentări au legătură cu situaţia în care ne-am aflat. Sperăm totuşi să fie ceva temporar, dar vorbind cu mulţi dintre ei, mi-au spus că nu doresc să continue sezonul în astfel de circumstanţe. Aşteptăm răspunsuri de la oficialii ATP despre cum va arăta sezonul post-Melbourne”, a spus Djokovic.

”Vrem să ştim ce va fi în continuare pentru că este clar că nu ne ajută astfel de situaţii”, a spus Djokovic.

Djokovic a sugerat o alternativă la turneul obișnuit – un hub, undeva. „Poate este ceva de genul unui bubble în genul NBA, pentru că am auzit câțiva jucători vorbind despre asta și nu mă deranjează să discut despre acest tip de idee”, a spus el.

Novak Djokovic: „Să se aleagă un loc și jucăm toate turneele de pe acea suprafață și acel loc. Știi, trei, patru săptămâni, apoi odihnă, apoi înapoi. Ceva de genul”.

Liderul ATP a spus că trebuie doar ca opțiunile să fie discutate, pentru că nu știe dacă vor funcționa.

Djokovic a sugerat ca alternativă la turul obișnuit un hub undeva. „Poate este ceva de genul unei baloane NBA, pentru că am auzit câțiva jucători vorbind despre asta și nu mă deranjează să discut despre acest tip de idee”, a spus el.„Selectează un loc și jucăm toate turneele de pe acea suprafață și acel loc. Știi, trei, patru săptămâni, odihnește-te, apoi înapoi. Ceva de genul.„Dar trebuie doar să discutăm despre opțiuni, pentru că nu știu sincer dacă va funcționa.”
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă