TENIS| Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros

Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu
31 mai 2021, 22:00

Mihaela Buzărnescu, ajunsă pe tabloul principal după abandonul belgiencei Kirsten Flipkens, a început mai greu meciul și a fost condusă în primul set cu cu 3-0 și 5-2.

Românca a revenit spectaculos, a salvat două mingi de set ale adversarei (la scorul de 5-3) și s-a impus cu 7-5.

În setul secund, sportiva noastră a servit pentru câștigarea partidei la 5-2, dar olandeza a revenit și a egalat la 5.  Miki a câștigat până la urmă și setul secund cu același scor, 7-5.

Buzărnescu a obţinut victoria într-o oră şi 43 de minute.

Românca a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 20-9, în timp ce situaţia erorilor neforţate a fost echilibrată (24-23).

Mihaela Buzărnescu a obţinut a treia sa victorie în faţa olandezei, după două succese în 2017, în primul tur al calificărilor la Wimbledon, cu 2-6, 7-6 (9), 6-2, iar apoi cu 6-4, 6-1 în optimi la Versmold (Germania).

Sportiva noastră  şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va întâlni pe învingătoarea dintre Irina Begu şi americanca Serena Williams.

Buzărnescu este a treia româncă ajunsă în turul al doilea la Roland Garros, după Ana Bogdan și Sorana Cîrstea. Patricia Ţig a fost învinsă în primul tur de Naomi Osaka. Japoneza urma  să o înfrunte pe Ana Bogdan, însă s-a retras, așa că românca este calificată direct în turul trei.

Simona Halep, numărul 3 mondial, nu participă anul acesta la Roland Garros, unde a câștigat primul turneu de Grand Slam din carieră în 2018, din cauza unei rupturi musculare suferite în timpul turneului de la Roma.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, favorită 6 la Paris, a fost învinsă în turul inaugural într-un meci maraton de slovena Tamara Zidansek, 85 WTA, scor 7-6(1), 6-7(2), 7-9.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite