TENIS | Jaqueline Cristian se oprește în sferturi la turneul de la Sankt Petersburg, dar rămâne cu cea mai mare performanță a carierei și cel mai bun loc WTA

Jacqueline Cristian
Jacqueline Cristian
19 martie 2021, 17:49

Jaqueline Cristian a  fost condusă cu 2-0 în primul set, dar a revenit, a câştigat trei ghemuri la rând și cele două jucătoare au mers cu serviciul până în finalul setului. Jucătoarea noastră a  câștigat primul set la  tiebreak, cu 7-5, după ce fusese condusă cu 5-2.

Românca a început bine și setul doi, cu break, recuperat însă imediat de Kuznețova. Rusoaica a reușit apoi un alt break și s-a desprins la 4-2. Și-a păstrat avantajul și a câștigat setul secund cu 6-3.

Svetlana Kuzneţova a început mai bine setul decisiv, reușind break-ul la 1-1, confirmat apoi cu serviciul, pentru a se desprinde la 3-1. Jucătoarea din Rusia și-a păstrat avantajul până la finalul setului, pe care și l-a adjudecat tot cu 6-3.

În acest meci, ambele jucătoare a reuşit câte 5 aşi, dar Jaqueline a făcut 4 duble greşeli, față de una Kuzneţova.

Jaqueline Cristian va primi un cec de 15.500 dolari şi 125 de puncte WTA pentru evoluţia sa.

Pentru tânăra jucătoare din România, venită din calificări, rămâne cea mai  mare performanță a carierei accederea în sferturile de finală ale unui turneu WTA. De asemenea, Jacqueline urcă pe cel mai bun loc al carierei, 141.

În semifinalele turneului sunt calificate patru rusoaice, iar în sferturi au fost 7, Jacqueline Cristian fiind singura jucătoare din afara Rusiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă