TENIS | Jaqueline Cristian se califică în premieră în sferturile unui turneu WTA, la Sankt Petersburg, și urcă pe cel mai bun loc al carierei

18 martie 2021, 00:23

Jaqueline Cristian, venită din calificări, a obţinut victoria după două ore de joc, în faţa favoritei numărul şase și s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu WTA. Urcă totodată pe cel mai bun loc al carierei – în clasamentul live este pe locul 141.

Este cea mai bună performanță a jucătoarei din România, care învinge o câștigătoare de Grand Slam (Jelena Ostapenko triumfa în 2017 la Roland Garros, în finală cu Simona Halep).

Românca şi-a pierdut serviciul în debutul meciului, dar l-a recuperat imediat. A reușit apoi un nou break, la 3-2 în favoarea sa, încheind setul cu 6-3.

În setul al doilea Jacqueline a făcut prima break, la 1-1, recuperat însă rapid de letonă. S-a mers apoi cap la cap până la 5-5, când sportiva noastră a câştigat pe serviciul adversarei. A servit pentru meci  la 6-5 și a ratat o minge de meci, Ostapenko reușind să ducă setul în  tiebreak.

În tiebreak Cristian a condus cu 3-1, apoi Ostapenko a recuperat și a ajuns rapid la 5-3, dar românca a făcut 6-5, a ratat trei mingi de meci și  a salvat una de set. A  încheiat meciul cu 11-9, la a cincea minge de meci, cu o superbă lovitură în cros cu reverul.

În acest meci, Jacqueline Cristian a reușit 4 ași față de 3 ai adversarei sale și a comis o singură dublă greșeală, în timp ce Ostapenko a avut 3. Jucătoarea noastră a avut un număr egal de lovituri direct câștigătoare și greșeli neforțate, 19, în timp ce letona a reușit 23 de winnere și a comis nu mai puțin de 28 erori neforțate. Românca a încheiat meciul cu un total de 90 de puncte, cu 10 mai multe față de adversara sa.

(w500) Jacqueline

Pentru această performanță, Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 15.500 dolari şi 125 de puncte WTA.

În meciul următor, din sferturi, Cristian o întâlnește pe rusoaica  Svetlana Kuzneţova (35 ani, 39 WTA), fost număr 2 mondial și campioană de Mare Șlem.  Kuzneţova, a patra favorită, a trecut în optimi de Xinyu Wang (China), cu 6-1, 7-5.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă