TENIS DE MASĂ. Podium european tricolor. Bernadette Szocs, cea mai tânără câştigătoare a Europe Top 16

5 februarie 2018, 14:00

După titlul european pe echipe câştigat anul trecut, Bernadette Szocs a mai reuşit o lovitură. Românca a câştigat de o manieră categorica Europe Top 16, devenind cea mai tânără învingătoare din istoria trofeului. Szocs a spulberat-o în semifinale pe suedeza Matilda Ekholm cu 4-0 şi a învins-o pe olandeza de origine chineză Li Jie în finala cu un 4-1 care i-a smuls, la final, strigăte de bucurie româncei.

A doua româncă ajunsă în penultimul act, Eliza Samara, a pierdut semifinala cu aceeaşi Li Jie,1-4, dar a învins-o în disputa pentru locul trei pe suedeza Ekholm, 4-2, reuşind prima ei clasare pe podium la Europe Top 16.

Bernadette Szocs şi Eliza Samara s-au calificat pentru cupa mondială individuală.

Europe Top 16 Cup este un turneu dedicat celor mai bune 15 jucătoare ale continentului, plus o reprezentantă a gazdelor. La ediția din acest an, România a avut trei jucătoare pe tablou, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro.

Competiţia a fost organizată prima oară în 1971, iar printre învingătoare se numără Olga Nemeş (1983), Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite