Tenis de masă: România a obţinut 11 medalii la Europenele de cadeţi şi juniori. Mezina delegației, Elena Zaharia, victorie uriașă

25 iulie 2018, 10:47

O nouă constănțeancă scrie istorie în tenisul de masă. Urmașa Elizei Samara este Elena Zaharia, care la 13 ani a cucerit medalia de aur în proba de simplu a cadetelor, după o victorie imensa cu 4-2 în fața numărului 1 european, rusoiaca Elizabet Abraamian. Este a treia medalie a mezinei lotului, după aurul de la echipe și bronzul de la mixt.

Bistrițeanca Tania Plăian a fost revelația junioarelor mari și a urcat surprinzător pe treapta a doua a podiumului, în întrecerea de simplu, fiind învinsă în finală în patru seturi de o chinezoaică naturalizată – Ding Jing, sportivă care reprezintă Azerbaidjanul.

Medalii de argint au obţinut cadeţii Andrei Tomică şi Darius Movileanu, învinşi la dublu în finală, precum şi junioara Tania Plăian, întrecută în ultimul act la simplu de Jing Ning (Azerbaidjan) cu 4-0.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de cadeţii Andrei Tomică/Elena Zaharia, la dublu mixt, Rareş Şipoş, la simplu juniori, Cristian Pletea şi perechea Rareş Şipoş/Dragoş Florin Oprea la dublu juniori, precum şi Tania Plăian la dublu junioare.

În probele pe echipe, România a cucerit o medalie de aur, la cadete, şi două de bronz, la juniori şi junioare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite