Tenis: Bianca Andreescu şi Serena Williams, în finala turneului US Open

Bianca Andreescu
Bianca Andreescu
6 septembrie 2019, 10:29

Andreescu, după ce până acum nu depăşise turul al doilea la vreun Grand Slam, a dispus în penultimul act de elveţianca Belinda Bencic (12 WTA), cu 7-6 (7/3), 7-5, după două ore şi 13 minute de joc.

”Este ireal să joc cu Serena în finală. Este un vis devenit realitate, e o nebunie… o nebunie”, a declarat Andreescu după un meci în care a fost condusă cu 5-2 de Bencic în setul secund, însă apoi a câştigat cinci ghemuri consecutive.

”Dacă mi s-ar fi spus în urmă cu un an că anul acesta vor fi în finală la US Open, aş fi răspuns ‘eşti nebun”’, a adăugat tânăra jucătoare canadiană, care anul trecut ocupa locul 208 în clasamentul WTA, fără a reuşi să treacă de calificări la Flushing Meadows.

Andreescu a explodat anul acesta, reuşind să câştige titluri la Indian Wells şi Toronto, acesta din urmă după un abandon al Serenei Williams în finală.

”Totul a început la Auckland (învinsă în finală după ce a venit din calificări, n. red.). Am reuşit să îmi păstrez elanul până la Indian Wells, care a fost un adevărat declic”, a comentat Andreescu, prima reprezentantă a Canadei într-o finală de simplu la US Open.

La primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, s-a oprit în turul al doilea, venind din calificări. De asemenea, la Roland Garros a ajuns până în turul al doilea, abandonând din cauza unei accidentări la umărul stâng din cauza căreia a ratat tot sezonul de iarbă, inclusiv turneul de la Wimbledon.

Serena Williams va juca a zecea sa finală la US Open, după ce a trecut fără probleme de ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA), cu 6-3, 6-1, după o oră şi 10 minute.

”Au fost două ghemuri lungi în debutul meciului şi ştiam de ce ester capabilă, nu a făcut două semifinale consecutive de Mare Şlem (învinsă la Wimbledon de Simona Halep, n. red.) din întâmplare. Am vrut doar să mă agăţ pentru a nu începe prea greu”, a comentat Serena, care pe 26 septembrie va împlini 38 de ani.

După aceste două ghemuri, cea mai tânără dintre surorile Williams şi-a dominat net adversara, reuşind 34 de lovituri direct câştigătoare, dar făcând şi erori neforţate (20).

Cu acest succes, Williams a egalat recordul de victorii de la Flushing Meadows (101), deţinut de compatrioata sa Chris Evert.

Serena Williams are 23 de titluri de Mare Şlem la o singură lungime de australianca Margaret Court (24).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite