Tenis | Ashleigh Barty, campioană la Australian Open: Acesta este un vis devenit realitate pentru mine

Ashleigh Barty - Agerpres-REUTERS
Ashleigh Barty - Agerpres-REUTERS
29 ianuarie 2022, 15:45

”Este un vis devenit realitate pentru mine şi sunt atât de mândră să fiu australiancă. Ca australiancă, cea mai importantă parte a acestui turneu este să-l poţi împărtăşi cu atât de mulţi oameni şi cu voi, băieţi din mulţime, a fost nimic altceva decât excepţional. Am spus de multe ori, sunt atât de norocoasă să am atât de mulţi oameni de aici care mă iubesc, mă susţin. În special mama, tata şi surorile mele sunt aici. … Sunt incredibil de fericită şi o fată norocoasă să aibă aşa de multă dragoste în colţul meu”, a declarat Barty la festivitatea de premiere, care a primit trofeul din mâinile fostei campioane Evonne Goolangong, de asemenea cu origine aborigenă, de patru ori învingătoare la Australian Open.

Barty, 25 ani, a obţinut al treilea ei titlu de Grand Slam după cele de la Roland Garros 2019 şi Wimbledon 2021. Ea a devenit în acelaşi timp prima australiancă, în ultimii 44 de ani, care se impune în proba de simplu de la Australian Open, după Chris O’Neil în 1978.

Primul set a curs uşor în favoarea lui Barty, care a salvat prima minge de break a americancei la 2-2 şi a concretizat apoi prima minge de break pe care şi-a creat-o în ghemul următor şi s-a impus cu 6-3, după 32 minute de joc.

Collins, 28 ani, a reacţionat în setul doi, a reuşit două break-uri şi s-a distanţat rapid la 5-1. Încurajată frenetic de public, Barty nu renunţă la luptă şi egalează, 5-5, apoi conduce cu 6-5, dar se ajunge în final la tie-break. Australianca a condus jocul şi a câştigat clar cu 7-2 tie-break-ul, setul doi şi meciul.

Barty a participat de nouă ori la Australian Open, dar abia în 2020 a ajuns până în semifinale.

Cu acest succes, Barty devine prima jucătoare în activitate după Serena Williams care a câştigat un titlu de Grand Slam pe toate cele trei suprafeţe: hard, iarbă şi zgură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite