TENIS: România – Italia 0-2, în Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), după ce Irina Bara și Mihaela Buzărnescu au fost învinse

Ceremonia de deschidere a partidei România-Italia
Ceremonia de deschidere a partidei România-Italia
16 aprilie 2021, 22:45

Buzărnescu (32 ani, 137 WTA) s-a înclinat după mai bine de trei ore de joc (3 h 07 min) în faţa unei adversare mai bine clasate în ierarhia mondială (27 ani, 99 WTA).

Românca a fost aproape de victorie în mai multe rânduri, dar a ratat două mingi de meci în setul al treilea, la 5-4.

Primul set a fost dominat de italiancă, Trevisan rupând echilibrul la 2-2 şi reuşind patru ghemuri la rând (6-2). Buzărnescu a evoluat mult mai bine în actul secund, în care a condus cu 4-0 şi s-a impus cu 6-2.

În decisiv, meciul a luat o turnură dramatică după ce jucătoarele nu au reuşit să îşi facă serviciul decât o singură dată. Buzărnescu a început bine cu break, iar apoi a avut 2-1, 4-3, 5-4 şi 6-5, dar de fiecare dată a ratat şansa de a se desprinde şi a aduce un punct României, făcând foarte multe greşeli, majoritatea neforţate. În tiebreak, Buzărnescu a avut 3-1, dar a pierdut patru puncte consecutive (3-5), a revenit şi a egalat, 5-5, dar a greşit alte două mingi şi victoria a revenit italiencei.

În primul meci al zilei, Elisabetta Cocciaretto a întrecut-o pe Irina Maria Bara cu 6-1, 6-4, vineri, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cocciaretto (20 ani, 111 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 29 de minute în faţa primei rachete a echipei României în acest meci (26 ani, 132 WTA).

După un început echilibrat (0-1, 1-1), Cocciaretto a reuşit să se desprindă, profitând de erorile comise de Bara, care încercat să compenseze diferenţa de forţă dintre cele două, însă a fost lipsită de precizie. Italianca a adunat punct după punct, câştigând primul set clar, cu 6-1.

În actul secund, Irina Bara a arătat un plus de agresivitate şi acest lucru s-a văzut şi în scor, având la un moment dat 3-0. Românca nu a putut menţine nivelul şi Cocciaretto a preluat din nou iniţiativa, a egalat, 3-3, 4-4, apoi a reuşit un break şi a încheiat conturile pe serviciul său (6-4).

Sâmbătă, de la 14:00, ar urma să se joace meciul dintre Bara (26 ani, 132 WTA) şi Trevisan, urmat de confruntarea dintre Buzărnescu şi Cocciaretto (20 ani, 111 WTA) şi de meciul de dublu, dintre perechile Monica Niculescu/Elena-Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă