Tenis: Organizatorii turneului WTA de la Palermo cer o derogare de la obligația carantinei pentru Simona Halep

Simona Halep
Simona Halep
25 iulie 2020, 09:59

”Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu”, a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Ministrul Sănătăţii anunţase anterior că a semnat vineri o ordonanţă care impune carantina la intrarea în Italia pentru toate persoanele care vin din România şi Bulgaria.

În scrisoarea trimisă de oficialii competiţiei se precizează:

„Nu puteţi să privaţi o jucătoare precum Simona Halep, numărul 2 mondial şi campioana de la Wimbledon, de dreptul de a participa la Turneul de la Palermo, primul organizat după suspendarea cauzată de pandemie”.

Directorul turneului, care se va desfăşura între 1 şi 9 august la Palermo, s-a declarat convins că ”protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt destul de stricte pentru a garanta siguranţa şi sănătatea sportivilor, dar şi a tuturor persoanelor implicate în eveniment”.

„Protocolul le impune jucătoarelor să facă teste de COVID-19 din 4 în 4 zile. Înainte de a ajunge la Palermo, toate sportivele vor face un alt test şi nu vor putea părăsi hotelul înainte de primirea rezultatelor. Sunt convins că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca jucătoarele din România şi Bulgaria să primească o dispensă de la noua regulă şi să nu intre în carantină”, se arată în scrisoarea trimisă de Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo, către Ministerul Sănătăţii din Italia.

”Aceasta decizie ar penaliza jucătoare ca Simona Halep, numărul doi mondial şi deţinătoarea titlului la Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, a adăugat Palma.

Circuitele profesioniste de tenis au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite