Tenis: Grigor Dimitrov a câștigat Turneul Campionilor de la Londra. „Acum vreau să câștig un Mare Șlem”

Grigor Dimitrov a câștigat Turneul Campionilor
Grigor Dimitrov a câștigat Turneul Campionilor
20 noiembrie 2017, 12:27

Dimitrov a cucerit cel mai important titlu din cariera sa, după două ore și 30 de minute de joc și urcă în premieră pe locul 3  mondial.

„Desigur, unul din principalele mele obiective, acum, este să câștig un Mare Șlem, pentru că este unul din visele mele. Și cred că, pas cu pas, mă apropii. Am avut bune rezultate în trecut, dar trebuie să fiu mai constant, să-mi cresc nivelul de joc la aceste evenimente. Desigur, este o reușită extraordinară, dar pot încă să dau mai mult”, a afirmat Dimitrov, după victorie.

Dimitrov a câștigat turneul după ce favoritul 1, Rafael Nadal, s-a retras după primul meci, din cauza unei accidentări anterioare, iar favoritul 2, Roger Federer, a fost învins în semifinală de Goffin.

Anul 2017 a fost cel mai bun din cariera lui Dimitrov, care a obținut patru titluri, la Brisbane, Sofia, primul său titlu ATP World Tour Masters 1.000 , la Cincinnati, și acum ATP Finals. De cealaltă parte, belgianul Goffin și-a trecut în palmares două trofee anul acesta, la Shenzhen și Tokyo.

A fost prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanți la această competiție. Goffin a fost rezervă la ediția de anul trecut.

Ultimul debutant care a câștigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite