Tenis: Anett Kontaveit și Garbine Muguruza se vor confrunta în finala Turneului Campioanelor. Spaniola s-a impus în meciul direct din grupe

Anett Kontaveit vs Garbine Muguruza
Anett Kontaveit vs Garbine Muguruza
17 noiembrie 2021, 14:46

Muguruza (28 ani), cap de serie numărul 6, a învins-o în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe compatrioata sa Paula Badosa (nr. 7), reuşind astfel să acceadă pentru prima oară în finala acestui turneu, la cea de-a patra sa participare.

Ea este a doua reprezentantă a Spaniei care reuşeşte această performanţă, după Arantxa Sanchez, care s-a înclinat în finala din 1993 în faţa germancei Steffi Graf, la Madison Square Garden din New York.

Dublă laureată în Marele Şlem, la Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017, Garbine Muguruza se va lupta pentru trofeu cu Anett Kontaveit (nr. 8), jucătoare aflată într-o formă foarte bună în acest final de sezon.

Estoniana, care a câştigat patru turnee începând din luna septembrie (Cleveland, Ostrava, Moscova şi Cluj-Napoca), a trecut în trei seturi, 6-1, 3-6, 6-3, de grecoaica Maria Sakkari, în cea de-a doua semifinală a Turneului Campioanelor.

Kontaveit, în vârstă de 25 ani, este jucătoarea cu cele mai multe victorii obţinute de la începutul anului 2021 (48, în 64 de meciuri disputate), iar pentru ea finala de la Guadalajara va fi cea mai importantă a carierei.

În faza grupelor, Kontaveit a fost învinsă de Muguruza în două seturi, 6-4, 6-4, dar estoniana era deja calificată în semifinale.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de cinci ori până acum în circuitul profesionist, Muguruza câștigând de trei ori.

Turneul Campioanelor trebuia să se dispute iniţial la Shenzhen, dar a fost mutat la Guadalajara, oraş aflat la o altitudine de 1.566 m, din cauza restricţiilor de călătorie legate de pandemia de Covid-19, impuse de autorităţile din China.

Sursa: Agerpres

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite