Temperaturile scad și cresc brusc – de la 0 la 17 grade în aceeași zi. Meteorologii spun că mai durează până se va instala iarna

10 noiembrie 2023, 15:03

Temperatura a scăzut simțitor în toată țara și s-au înregistrat temperaturi sub zero grade Celsius în multe localități, la ora 8.00. Cel mai rece a fost în orașele din Transilvania, unde s-au resimțit și minus 8 grade, dar și în București unde se resimțeau minus 2 grade. Așa că bucureștenii au fost nevoiți să scoată din dulapuri hainele de iarnă. Și în Oltenia s-a răcit brusc.

Temperaturile record înregistrate în octombrie ar putea face din acest an cel mai călduros din istorie, dar noiembrie a debutat cu temp scăzute cel puțin dimineața sunt temperaturi apropiate de 0 grade Celsius.

Frig e în prima parte a zilei. De la orele prânzului, temperaturile cresc. Și avem, mai ales în sudul țării, 18 grade.

Chiar dacă urmează o perioadă cu ploi și va ninge la munte, meteorologii spun că mai durează până se instalează iarna.

Mihai Timu, meteorolog de serviciu: Vreme închisă cu ploi în mare parte a teritoriului. De mâine seara până duminică seara în majoritatea masivelor se vor transforma ploile în lapoviță și ninsoare și cel puțin în zona Carpaților Orientali se va depune strat consistent de zăpadă.

Săptămâna viitoare însă vremea se va încălzi.

Roxana Bojariu, climatolog: Vorbim de accelerarea încălzirii globale care modifică statisticile și pentru regim mediu de temperaturi și pentru extremele în temperaturi și precipitații.

În unele zone din țară temperaturile vor ajunge din nou la 20 de grade după-amiaza, de luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite