Temperaturi sufocante. Medicii ne sfătuiesc să ne protejăm de razele soarelui și să ne hidratăm

12 august 2019, 12:42

Autoritățile sunt în alertă și au amenajat corturi pentru acesta perioada.

Medicii recomandă persoanelor să evite să iasă din casă, iar dacă este absolut necesar să poarte pălăriuțe și haine din materiale textile subțiri care să protejeze corpul, dar și cu creme cu factor de protecție pentru că razele soarelui sunt foarte puternice și pot provoca arsuri.

În această perioadă nu este indicat să consumăm cafea sau alcool  și trebuie să ne îndreptăm spre fructe și legume.

Maximele termice se vor încadra între 29 şi 37 de grade Celsius, cu cele mai scăzute valori pe litoral. 33 de grade sunt prognozate la Vaslui şi Bacău, 32 la Braşov, 36 de grade la Deva, Târgu-Jiu, Craiova şi Galaţi.

Noaptea care urmează va fi una călduroase cu minime de 25 de grade Celsiu în zonele de câmpie şi 16 grade în depresiuni. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Perioadele caniculare vor alterna cu intervale în care valorile termice diurne vor scădea cu peste zece grade Celsius, la nivel naţional, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată între 14 şi 17 august, respectiv după 20 august, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru următoarele două săptămâni (12 – 25 august) şi publicată luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite