Tema Zilei. Degeratu: Tactic este important pentru Rusia să blocheze orice cale de comunicație. Nate: Distrugerea acestui baraj subțiază și linia defensivă rusească în Crimeea

7 iunie 2023, 09:57

Armand Goșu, expert în spaţiul ex-sovietic: Ruşii spun mereu că sunt atacaţi, ei se apără de la începutul acestui război, ba mai mult, ei se apără de câteva secole, toată lumea îi atacă pe ei. Nu poți să iei în serios declarațiile Rusiei. Nu avea cine altcineva să fie acolo. Centrala de acolo e controlată de armata rusă de mai bine de 12 luni. Nu aveau cum să se teleporteze acolo (n.r. ucrainenii).

Claudiu Degeratu, expert în relaţii internaţionale: Tactic este important pentru Rusia să blocheze orice cale de comunicație, inclusiv ruta care traversează barajul și sunt avute în vedere orice fel de elemente de infrastructură care ar putea să ajute armata ucraineană să controleze ambele maluri ale Niprului. Rușii cu siguranță au minat de mult tot ce era mai important.

Silviu Nate, profesor de studii de securitate: La prima vedere, obiectivul ar putea fi slăbirea așa numitei contraofensive ucrainene. Armata rusă nu acționează cu atât de multă ingeniozitate pentru că dărâmarea, distrugerea acestui baraj, într-o oarecare măsură, ce face? Subțiază și linia defensivă rusească în Crimeea.

Petre Min, coordonatorul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare: Situația aceasta cu barajul care a fost distrus nu reprezintă un pericol iminent pentru funcționarea din acest moment a centralei și a amplasamentului de la Zaporojie, prin prisma faptului că, din alte faze ale acestei centrale, acest scenariu a fost studiat și au fost implementate măsuri compensatorii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite