Tema vizelor pentru români revine în Canada. Premierul Trudeau, chemat în Parlament, ca să explice creșterea infracțiunilor

La 6 luni de la ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în Canada, premierul Justin Trudeau se confruntă cu interpelări legate de reintroducerea acestei măsuri. Opoziția din parlamentul canadian este îngrijorată de faptul că grupări de crimă organizată ar profita de liberalizarea regimului de vize.

14 Iunie 2018, 21:10 (actualizat 14 Iunie 2018, 21:20) |
Revine problema vizelor pentru români, în Canada

Vizele pentru românii care călătoresc în Canada au fost ridicate pe 1 decembrie anul trecut, iar recent au fost reluate zborurile directe între România și Canada. Site-ul canadian Global News a solcitat agenției de frontieră și a obținut date din care ar rezulta că liberalizarea regimului vizelor pentru români a dus la o creștere a activității grupurilor de criminalitate organizată din România care vizează Canada.

Reprezentanta conservatorilor a ridicat subiectul în legislativ la așa numita "perioadă de întrebări". I-a cerut explicații premierului Trudeau, care a declarat că situația este tratată foarte serios.

MICHELLE REMPEL, parlamentar din Canada (sursa globalnews.ca): "În cele cinci luni care au trecut de la luarea acestei decizii imprudente, peste o mie de cereri de azil au fost depuse, iar Serviciul de frontieră a spus, citez: ridicarea vizelor a dus la creşterea activităţii grupurilor de crimă organizată care vizează Canada. Are de gând premierul să asigure securitatea Canadei şi să reintroducă obligativitatea vizelor pentru români?"

JUSTIN TRUDEAU, premierul Canadei (sursă globalnews.ca): „Domnule preşedinte, continuăm să colaborăm cu autorităţile române, pentru a ne asigura că sistemul nostru funcţionează. În prezent, discutăm cu ei pentru a ne asigura că grupurile de criminalitate organizată şi alţii nu utilizează şi nu abuzează de sistemul de imigraţie al Canadei. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios."

În presă au apărut informații că numărul solicitărilor de azil venite din partea românilor în ultimele 2 luni a explodat.

Recent, MAE a informat că românii care vor să călătorească în Canada fără viză pot solicita obținerea autorizației electronice de călătorie numai în baza unui pașaport cu date biometrice. Pașapoartele simple normale nu mai sunt acceptate de autoritățile canadiene.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 3°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 1°C 4°C
CONSTANTA 2°C 6°C
CRAIOVA 2°C 1°C
BRASOV 3°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI