Televiziunea Română protestează faţă de folosirea abuzivă a imaginii TVR în articole în care este criticată activitatea altor instituții

Televiziunea Română îşi exprimă dezaprobarea faţă de alegerea redacţiei Libertatea de a folosi un vizual cu sigla TVR în articolul cu titlul publicat astăzi pe site-ul libertatea.ro, articol care face referire la campania privind modificarea Legii nr. 217/2023, ce reglementează întreţinerea de relaţii sexuale cu minori (https://www.libertatea.ro/stiri/parinti-revoltati-de-mesajul-de-interes-public-de-la-radio-si-tv-despre-viol-invita-mai-degraba-la-cum-sa-eviti-pedeapsa-nu-e-clar-4644873).

01 Septembrie 2023, 19:47 (actualizat 01 Septembrie 2023, 20:18) Știrile TVR |
Televiziunea Română

Campania, criticată de ziarul Libertatea, este  difuzată pe toate posturile TV, conform reglementărilor audiovizuale, şi nu are nicio legătură cu activitatea şi/sau producţiile TVR.

În ultima perioadă, Televiziunea Română a devenit ţinta unei campanii agresive de defăimare derulată de trustul media Ringier, prin publicaţiile GSP şi Libertatea, care afectează grav imaginea postului public de televiziune.

Asocierea materialului jurnalistic doar cu identitatea vizuală a TVR, deşi spoturile sunt difuzate de toate televiziunile, nu poate fi considerată o întâmplare, având în vedere atacurile repetate ale acestei publicații împotriva televiziunii publice. Gestul este o dovadă în plus a faptului că trustul Ringier derulează o campanie denigratoare la adresa televiziunii publice.

Acesta este cel mai recent exemplu dintr-o lungă serie de articole despre TVR publicate de GSP şi de Libertatea, articole care conţin informaţii neadevărate, scoase din context sau interpretări tendențioase, preluate din diferite documente interne ale instituţiei şi fără puncte de vedere oficiale ale Televiziunii Române.

TVR a atras atenţia în repetate rânduri asupra acestui aspect, care induce publicul în eroare şi creează o imagine negativă Televiziunii Române, publicaţiile mai sus menţionate încălcând un principiu deontologic de bază al jurnalismului.

În acest context, TVR  solicită trustului Ringier să retragă imaginea cu sigla TVR din cadrul articolului şi să înceteze campania calomnioasă la adresa postului public de televiziune.

SRTv îşi menţine disponibilitatea de a răspunde solicitărilor de presă şi de a o oferi informaţii pentru o corectă informare a publicului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI