Televiziunea Română scrie istorie. TVR1 și TVR2 emit HD, iar Telejurnalul s-a mutat în cel mai mare studio de știri din România

3 noiembrie 2019, 20:54

Telejurnalul intră astfel într-o nouă etapa, iar tehnologia și jurnalismul responsabil vor da un nou statut producțiilor de știri ale TVR.

Noua „casă” a știrilor TVR este construită în jurul unui videowall de înaltă rezoluție, în care sunt redate elemente grafice spectaculoase. Ecranele sunt integrate într-un concept scenografic nou, realizat de arhitectul Petre Ţalea. Pentru noul decor, departamentele Editorial, Tehnic și de Creație din TVR au lucrat împreună pentru ca fiecare detaliu să fie așezat acolo unde trebuie.

TVR a făcut mereu parte din istoria imediată a românilor. Primele ore de emisie au fost de Revelion, la intrarea în anul 1957. Un an mai târziu, apare şi prima emisiune de știri, „Informațiile după amiezii”, în care sunt prezentate principalele evenimente interne și internaționale.

Din februarie 1966 și până în 1989, Știrile TVR se vor numi TELEJURNAL.

După 1989, programele de știri ale televiziuniii publice se numesc Actualități, dar în 2009 revine Telejurnalul.

Acum, principalele canale ale postului public de televiziune emit HD, iar Telejurnalul se mută în cel mai mare studio de știri din România.

În plus, TVR vă propune, în premieră, o soluție pentru ca voi, telespectatorii noștri, să aveți acces rapid și direct la cele mai importante informații. Pentru prima dată în România, Știrile TVR vă pun la dispoziție calea cea mai scurtă pentru a afla detalii despre subiectele care vă interesează, prin QR Code.

De acum înainte, știrile din jurnalele televiziunii publice vor avea pe ecran un QR Code, generat special pentru ca dumneavoastră să puteți afla mai multe informații despre un anumit subiect, să urmăriți interviuri pe larg, explicații și imagini relevante nedifuzate în Telejurnal.

Puteți utiliza orice tip de telefon inteligent. Trebuie să aveți descărcată aplicația, scanați codul de pe ecran, iar acesta vă trimite automat spre site-ul Știrile TVR, unde se regăsește articolul cu știrea care vă interesează.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă