Televiziunea Română a primit decizia de autorizare pentru TVR CULTURAL

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de azi, 22 noiembrie 2022, deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistem digital terestru a postului TVR CULTURAL.

22 Noiembrie 2022, 21:04 (actualizat 22 Noiembrie 2022, 21:07) Știrile TVR |
Televiziunea Română a primit decizia de autorizare pentru TVR CULTURAL

Conform unui comunicat al Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al televiziunii naționale, SRTv a parcurs, în acest moment, toate etapele procedurale necesare pentru reînceperea emisiei TVR CULTURAL.

Canalul cultural al televiziunii publice îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români.

TVR CULTURAL va prezenta publicului din România informaţii la zi, evenimente culturale europene şi internaţionale de mare ţinută, va fi purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură, al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România.

Înființarea canalului TVR CULTURAL reprezintă alinierea Televiziunii Publice la tendinţa generală de creştere a interesului publicului faţă de canalele tematice şi completarea ofertei generale a pieţei audiovizuale româneşti, care nu are în acest moment un canal tematic cultural autohton.

Conţinutul cultural se va concentra, astfel, pe canalul dedicat al televiziunii publice, spectacolul lumii culturale urmând să beneficieze de spaţii generoase de emisie şi transmisii în direct.

TVR CULTURAL a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012.

Reînființarea canalelor TVR INFO și TVR CULTURAL a fost aprobată de Consiliul de Administrație al SRTv, în ședința din 9 februarie 2022.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI