Televiziunea, dragostea mea! Dan Nanoveanu, de-o viață în TVR

A petrecut mii de ore în cabinele de montaj ale Televiziunii naționale și a făcut din fiecare emisiune un adevarat spectacol. De numele sau se leagă numeroase filme, de ale căror montaje s-a ocupat și care i-au adus notorietate. Dan Nanoveanu împlinește 69 de ani, dintre care 50 petrecuți aici, la TVR.

06 Aprilie 2018, 13:44 (actualizat 06 Aprilie 2018, 13:53) |
Televiziunea, dragostea mea!
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

A iubit în aceeași măsură televiziunea și cinematografia. Este unul dintre cei mai reputați editori montaj români. Însă de departe, vocația și-a găsit-o, sau, mai degrabă, ea l-a găsit pe el așezat la o masă, încercând să reașeze cu măiestrie, imagini. Și i-a ieșit. Mai mereu. De-atunci, au trecut ani mulți. 50 petrecuți doar în Televiziunea Națională.

Ani în care nu s-a plictisit să caute, să învețe și să stârnească în cei din jurul lui o mare dragoste pentru televiziune.

Dan Nanoveanu, editor montaj: Am ajuns în televiziune în aprilie 1968, printr-o întâmplare de destin.

Carmen Movileanu, realizator TVR: Parcă ieri l-am văzut în cabina de montaj, așa ne-am întâlnit. Prietenos și foarte dur. Lucrurile s-au mai schimbat. Au trecut anii, nu se observă. Prietenos a rămas, dur se pare că vrea să fie. Nu este.

Dan Nanoveanu, editor montaj:  Televiziunea română și-a îndeplinit ani de zile buni funcții educaționale cum ar fi: școală pt elevi, meditații la matematică, concerte simfonice, o serie întreagă de piese de teatru, de mare valoare, cu mari actori, emisiuni de varietăți, emisiuni culturale. Cei mai mulți din generația mea și generația următoare au învățat, au fost ambițioși și au vrut să facă ceva de calitate pentru că i-a învățat televizorul.

Pentru asta, a primit în anul 2007 și premiul Gopo, numit și Oscarul românesc.

Carmen Movileanu, realizator TVR 50: Nouă ne place așa cum ești, Dane, să nu te schimbi pentru că nici noi n-am reușit să schimbăm prea multe în viețile noastre. Să rămâmem așa tineri și dornici de nou, pentru că noi chiar știm și să prețuim noul și să-l și învățăm atunci când este cazul. Tu să nu te schimbi că nu te mai recunosc. La mulți ani!

Dan Nanoveanu, editor montaj, a absolvit secția Imagine a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică în 1984. Vineri împlinește 69 de ani și 50, de TVR.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI