Teleorman: Patru dintre cei 6 membri ai unei familii venite din Italia au COVID-19. Doi copii au ajuns într-un centru de plasament

29 martie 2020, 13:39

 

În judetul Teleorman, o familie cu patru copii, recent întoarsă din Italia, a fost separată din cauza infecției cu coronavirus. Părinții și doi dintre copii au fost confirmați cu COVID-19, iar ceilalți doi minori sunt sănătoși. A fost nevoie de intervenţia autorităţilor.

Cei doi copii sunt acum în grija angajaților Sirecției de Asistență Socială Teleorman și au fost duși într-o locuință temporară de urgență, special amenajată pentru astfel de cazuri. Ei vor rămâne în grija statului până când părinții și frații lor vor fi externați din spital.

Direcțiile de Asistență Socială pot prelua astfel de cazuri în toate judeţele. Dar este dificilă comunicarea cu Direcțiile de Sănătate Publică. Autorităţile nu au o soluţie standard.

Psihologii atrag atenția că despărțirea de părinţi mai ales în astfel de situaţii îi poate afecta pe cei mici.

Indiferent de situaţie, este foarte important ca în această perioada, copiii să fie în legătură permanentă cu părinții, telefonic sau online.

Este primul caz de acest fel din județ. Dar nu este exclus să apară și altele, în condițiile în care, potrivit autorităților, ar fi revenit în țară două sute de mii de români.

Și această familie s-a întors recent din Italia. Iar părinții și doi dintre copii au fost confirmați pozitiv la testarea pentru COVID-19.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite