Telemedicina, soluția pentru asigurarea asistenței medicale necesare oamenilor din Munții Apuseni. Proiect testat deja de medicul Virgil Musta în Timiș și Caraș Severin

Doctorul Virgil Musta a adus de la Timișoara la Zlatna specialiști și echipamente cu care a testat posibilitatea implementării sistemului de telemedicină în Munții Apuseni.

24 August 2020, 13:23 (actualizat 24 August 2020, 15:05) |
Telemedicină pentru Munții Apuseni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Medicii din Munții Apuseni cred că telemedicina ar fi o soluție salvatoare pentru zona lor, care are un specific aparte - sate și cătune izolate, la distanțe mari unele de altele, cele mai multe depopulate și lipsite de medici specialiști.

Doctorul Virgil Musta a adus de la Timișoara la Zlatna specialiști și echipamente cu care a testat posibilitatea implementării sistemului de telemedicină în Munții Apuseni.

Virgil Musta: "Noi avem un proiect al nostru, care funcționează deja de peste 5 ani în Timiș, în Caraș, în anumite zone, în care am conectat o stație centrală, care se găsește într-un centru medical și unde sunt specialiștii, cu mai multe stații periferice, dând astfel consultații la distanță prin sistem de telemedicină".

Doctorul crede că sistemul de telemedicină ar fi foarte util în zonă, mai ales în situații precum cea produsă de pandemie.

La Centrul de Permanență din Zlatna vin zilnic pentru consultații pacienți din mai multe sate și cătune din Munții Apuseni și pentru care nu există întotdeauna medicul specialist necesar.

Autorităţile locale se gândesc la un proiect prin care aparatura să poată fi cumpărată cu fonduri europene.

Potrivit specialiștilor, pentru un cabinet costurile cu echipamentele sunt de aproximativ 50.000 de euro.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI