Telemeaua de Sibiu poate concura, de acum, cu brie-ul franţuzesc sau parmezanul italienesc. Şi asta pentru că produsul tradiţional românesc a primit protecţia naţională a sistemelor din domeniul calităţii, conform legislaţiei europene. Denumirea mai poate fi utilizată doar de producătorii din zona Sibiului.
Asociaţiile producătorilor sibieni s-au ocupat de toate procedurile de certificare pentru telemeaua produsă de ei. Acum e protejată în faţa oricărei practici care poate induce în eroare consumatorul. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va trece acum la verificarea pe piaţă a etichetării şi utilizării logo-ului naţional.
Şi consumatorii vor avea de câştigat. Vor avea garanţia calităţii produselor.
Până acum, ţara noastră are patru produse înregistrate pe sisteme de calitate europene: magiunul de prune Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novacul afumat din Ţara Bârsei si Telemeaua de Ibăneşti.