Telefonul și tableta, purtătoare de microbi. Sfaturi de la specialiști pentru dezinfectarea gadgeturilor

21 martie 2020, 22:49

Purtăm telefonul mobil în genți, buzunare, îl punem pe birouri, pe mese, în mașină, aproape oriunde. Telefonul ascunde însă şi multe pericole mai ales acum când vorbim despre COVID-19 care se transmite extrem de uşor inclusiv de pe obiecte.

Câteva companii au lansat de ceva vreme dispozitive care folosesc razele ultraviolete pentru a dezinfecta dispozitivele mobile. Însă costul destul de ridicat a făcut ca metoda clasică de curățare să rămână de bază pentru gadgeturi.

Tiberiu Timoc, specialist depanare dispozitive mobile: Dezinfectarea telefoanelor mobile se poate face cu alcool izopropilic în concentraţie de 70%. Dacă nu dispunem de alcool izopropilic, se poate face şi cu apă cu săpun. Se opreşte telefonul mobil, se scoate din husa de protecţie, se umezeşte o cârpă de microfibră doar puţin cu aceasta soluţie, se șterge tot telefonul. Bineînţeles trebuie să avem grijă să nu pătrundă lichid în mufa de încărcare, în mufa jack, la microfon şi difuzor. După aceea se şterge cu o cârpă uscată. Husa de protecţie se poate spăla normal cu apă cu săpun. La telefoanele rezistente la apă nu există nicio restricţie. Singura problemă care poate apărea dacă folosim alcool izopropilic de concentraţie 99%, poate afecta stratul protector oleofobic sau hidrofobic care se află pe suprafaţa ecranului telefonului.

Chiar și după această curățare, imediat ce atingem telefonul, acesta va contracta din nou germeni. De aceea, igiena mâinilor în timpul utilizării dispozitivelor mobile este extrem de importantă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite