Telefoanele mobile ne pot îmbolnăvi de cancer. Când suntem în mişcare sau în zonele cu semnal slab telefoanele emit mai multe radiaţii

26 ianuarie 2017, 14:56

Timpul tot mai mare petrecut la telefon este un semn clar al dependenţei de telefonul mobil, un fenomen studiat de medicii din întreaga lume.

Nomofobia este teama care afectează tot mai mulţi tineri care devin dependenţi afectiv de telefonul mobil, cei care suferă de aceasta boală intră în sevraj, când rămân fără telefoanele smartphone.

Mult mai grav este că, persoanele care nu se pot dezlipi de telefoane, ar putea ajunge, în timp, şi la medici cu alte specializări. Tot mai multe studii confirmă că radiaţiile emise de mobile cresc riscul de cancer.

În lucrarea sa de diplomă, medicul Robert Marian a demonstrat că radierea este cu atât mai mare, cu cât ne depărtăm de celula care emite semnalul de telefonie mobilă.

Când suntem în mişcare sau într-o zona cu semnal slab telefonul mobil emite cu putere mai mare rezultând astfel radiaţii mai mari. Pentru a evita expunerea la radiaţii trebuie să se evite folosirea telefonului în clădiri, lift, maşini sau zone rurale.

O soluţie ar fi utilizarea căştilor hadsfree. Astfel, mobilele nu mai emit radiaţii la fel de aproape de creier, ca atunci sunt sunt ţinute la ureche.

Specialiştii ne avertizează că ar fi util să ne interesăm de intensitatea radiaţiilor emise de un anumit tip de telefon, înainte să îl cumpărăm. De asemenea, e indicat să vorbim mai mult pe speaker sau prin sms-uri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite