Tel Aviv, oraşul cosmopolit al Orientului

Catalogat drept unul dintre cele mai frumoase şi cosmopolite oraşe ale Orientului Mijlociu, Tel Aviv este pe placul turiştilor din întreaga lume. De la zgârie-nori cu arhitectură uimitoare, la clădiri monument şi locuri încărcate cu mii de ani de istorie, toate atrag, de la an la an, tot mai mulţi români.

05 Noiembrie 2017, 17:06 (actualizat 13 Noiembrie 2017, 18:40) Știrile TVR |
Tel Aviv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu Tel Aviv merită să faci cunoştinţă printr-o plimbare la pas prin centrul oraşului. Felul în care este îmbinată arhitectura veche cu cea modernă este rar întâlnit în oricare alt spaţiu urban.

Inima oraşului este reprezentată, fără doar şi poate, de cele două pieţe emblemă ale Tel Aviv-ului: Sarona şi Carmel.

Piaţa Sarona este una dintre cele mai mari pieţe acoperite din Israel. Înglobează peste 100 de magazine la care, zilnic, vin câteva mii de turişti din toată lumea. Aici găsesc, de la mâncăruri tradiţionale israeliene, până la dulciuri, condimente, brânzeturi şi chiar haine.

Charlie lucrează de câţiva ani într-un magazin de brânzeturi aduse din toată lumea. Spune cu mândrie că mama ei este româncă iar tatăl, originar din Rusia. Ea nu a fost pe meleaguri româneşti până acum, dar ştie câteva cuvinte în limba noastră.

In piaţa Carmel, culorile, mirosurile şi mai ales voioşia negustorilor te conving uşor să rămâi aici mai multe ore. Şi chiar să revii pe durata întregului sejur. Piaţa este deschisă în fiecare zi, de la ora şapte dimineaţa, până pe înserat.

Odată cu lăsarea serii, în Tel Aviv, oraşul care nu doarme niciodată, se dă startul petrecerilor. Şi lunea, la fel ca sâmbăta, cluburile sunt pline de tineri puşi pe distracţie.

După o noapte de distracţie, merită o vizită prin împrejurimi. La aproximativ o oră de mers cu maşina, aporape de Tel Aviv, se află situl arheologic din Cezareea cu vestigiile reşedintei lui Pilat şi grădinile suspendate Bahai, considerate una dintre cele opt minuni ale lumii. 19 terase superbe amenajate, pe care se întind grădini cu flori şi garduri vii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI