Tehnică de vârf în slujba oamenilor. Ochelari capabili să traducă în limbajul mimico-gestual, pantofi care alertează purtătorul înainte de un obstacol

S-au inventat ochelarii capabili să traducă în limbajul mimico gestual pentru persoanele cu deficiențe de auz. O cameră de luat vederi de mici dimensiuni folosește inteligența artificială pentru a transforma cuvintele rostite în gesturi.

 

03 Iunie 2021, 09:51 (actualizat 03 Iunie 2021, 09:52) |

Ochelarii au fost astfel proiectați încât câmpul vizual al celui care îi poartă să nu fie afectat. Micile lentile montate pe partea superioară a ramei au un singur scop - să faciliteze comunicarea persoanelor cu deficiențe de auz.

Tehnologia de vârf îi ajută și pe nevăzători să aibă mai multă autonomie. Emmanuel Yuendel are 37 de ani și s-a născut fără să vadă lumina zilei. S-a adaptat, dar acești pantofi pe care îi poartă îl ajută și mai mult.

Încălțările folosesc un algoritm prin care sunt primite sau trimise ultrasunete. Altfel spus, pantofii minune îl alertează pe purtător printr-o mica vibrație cu 3 metri înainte de un obstacol.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI