Tehnologia cea de toate zilele. Au apărut restaurantele și cafenelele robotizate, precum și magazinele fără personal

6 iunie 2019, 15:02

La prima vedere acesta pare un stand dintr-un magazin de electronice. Este de fapt un restaurant în toată regula din Toronto.

Este ceea ce se cheamă „bucătărie sau restaurant fantomă”: un spațiu unde se pregătesc feluri de mâncare exclusiv destinate clienților care comandă prin aplicații mobile. O industrie care, în Canada, a depășit un miliard de dolari în vânzări anul trecut.

În Canada sunt deja peste 50 de bucatarii-fantomă care fac mâncare pentru cei care fac comenzi. Este o tendință în creștere și care îi sperie puțin pe proprietarii de restaurante clasice. Și nu sunt singurii! În Coreea de Sud au apărut cafenele robotizate.

Roboții barista prepară până la 14 cafele în același timp. Atunci când comanda este gata, clienții primesc un pin din patru cifre pe telefonul mobil cu care își pot ridica băutura. Și nu este singura industrie care începe să renunțe la oameni. La Seul a apărut și un magazin de jeanși, unde nu exista angajați. Intri cu cardul, îți alegi marfa, plătești și pleci. Totul este computerizat și deschis non-stop.

Coreea de Sud este țara care a îmbrățișat automatizarea cu cel mai mare entuziasm având cea mai mare densitate de roboți industriali din lume: peste 700 la fiecare 10.000 de muncitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite