Tehnici de replantare a coralilor, testate în Galapagos, pentru restaurarea ecosistemelor fragile

Specialiştii de la Parcul Naţional Galapagos din Ecuador testează în această perioadă mai multe metode de replantare a coralilor, cu scopul de a restaura fragilele ecosisteme subacvatice aflate în jurul acestor insule, informează Reuters. Moartea recifelor de corali afectează lanţul trofic marin şi este considerată un moment de cotitură în evoluţia climei pe Terra.

24 Septembrie 2022, 16:06 (actualizat 24 Septembrie 2022, 16:13) Știrile TVR |
Recif de corali Palau

Noul proiect experimental este coordonat de rangeri ai Parcului Naţional Galapagos şi de voluntari, cu sprijinul ONG-ului Galapagos Conservancy, într-un golf al insulei Santa Cruz.

Din 2020, ei au testat şi au monitorizat felul în care coralii se reproduc atunci când sunt plasaţi pe diverse suprafeţe, precum cărămizi, ciment şi cadre metalice, cultivând totodată celule de corali într-o "creşă" înainte de a le elibera în acel golf.

"Zona din jurul creşei a beneficiat de o serie de ameliorări odată cu prezenţa coralilor, prin apariţia unor peşti şi nevertebrate noi", a declarat coordonatoarea proiectului, Jennifer Suarez, ranger în Parcul Naţional Galapagos.

Evenimentele climatice asociate fenomenului El Nino - care determină creşterea temperaturii apei marine în jurul Insulelor Galapagos - au împins recifele locale de corali aproape de punctul de extincţie, a subliniat Danny Rueda, directorul Parcului Naţional Galapagos.

Acest proiect "va regenera zone cu o mare valoare ecologică din Rezervaţia Marină Galapagos, de care vor beneficia ecosistemele sale şi sectoarele productive locale", a adăugat oficialul ecuadorian.

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI