Tedros Ghebreyesus a fost reales la conducerea Organizației Mondiale a Sănătății. Ministrul german al Sănătății: „Rezultate uimitoare. Felicitări, le merită din plin”

Tedros Adhanom Ghebreyesus directorul general al OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus directorul general al OMS
24 mai 2022, 19:02

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a scris pe Twitter: ”Tocmai ce a fost reales ca director general al OMS: Dr. Tedros. 155/160 voturi, rezultate uimitoare. Felicitări, le merită din plin”.

Specialist în paludism (boală infecțioasă provocată prin înțepătura țânțarilor anofeli n.r.), licenţiat în Imunologie şi doctor în Sănătate comunitară, dr. Tedros, în vârstă de 57 de ani, a fost ministru al Sănătăţii şi şef al diplomaţiei în Etiopia.

A devenit cunoscut în lumea întreagă în contextul lupei împotriva pandemiei de COVID-19, care rămâne una dintre principalele sale preocupări.

Directorul OMS a fost marcat de copilăria petrecută mare parte în timp de război, dar şi de conflictele din Ucraina, Yemen, Siria şi Etiopia, din perioada primului său mandat.

”Mai mult decât pandemiile, războiul subminează şi distruge fundaţiile pe care se bazează societăţile odinioară stabile”, iar conflictele lasă ”cicatrici psihologice care pot avea nevoie de ani sau de decenii pentru a se închide la loc”, a afirmat recent dr. Tedros, care este de părere că ”pacea este indispensabilă pentru sănătate”, potrivit AFP.

După un prim mandat marcat de COVID-19, care a scos la lumină deficienţele OMS şi ale sistemului sanitar mondial, Tedros Adhanom Ghebreyesus va trebui să câştige pariul consolidării agenţiei sanitare a ONU, îndeosebi pentru a preveni şi a gestiona mai bine viitoare epidemii.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite