Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu, la Bruxelles cu piesa „Povestea prinţesei deocheate”. La spectacol a participat şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

20 decembrie 2019, 12:51

„Povestea prinţesei deocheate” este o punere în scenă a unei piese japoneze din secolul al XIX-lea, pe baza unui scenariu de Silviu Purcărete. Acesta combină cu abilitatea-i cunoscută elemente din teatrul tradiţional japonez kabuchi, cu elementele teatrului european, reinterpretate într-o manieră personală. Rezultatul: o producţie uriaşă, care beneficiază de scenografia lui Dragoş Buhagiar şi muzica lui Vasile Sirli.

Pe scurt, „Povestea prinţesei deocheate” este o piesă despre dragoste, viaţă şi moarte, în care un rol important îl joacă prinţesa Sakura, floare de cireş. Jocul magistral al actorilor Ofelia Popii şi Iustinian Turcu, travestiurile şi muzica, punerea în scenă spectaculoasă au femecat publicul.

Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană:A fost o seară emoţionantă, cred că încheiem cu succes un an plin, aici, la Bruxelles, nu numai în evenimente politice, în negocieri, dar şi în evenimente culturale. Şi ce poate să fie mai fantastic decât să încheiem acest an cu o reprezentaţie de excepţie a Teatrului Radu Stanca din Sibiu?”.

La spectacol a participat şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite