Teatrul Ion Creangă din Piața Amzei, în șantier de 12 ani

23 februarie 2021, 21:21

Teatrul „Ion Creangă” a funcţionat în sediul cochet din Piaţa Amzei până în 2009. Clădirea, tipică pentru arhitectura avangardei, a început să fie consolidată un an mai târziu, iar lucrările au durat până în 2012. Atunci au revenit în biroul angajaţi ai primăriei sectorului 1, iar Teatrul Creangă a preluat în 2013 spaţiul sălii de spectacole de la subsol unde acum nu erau decât stâlpii clădirii. Nu au mai fost bani pentru amenajare.

Pauza a durat doi ani. Iar lucrărirle s-au reluat în 2019 iar de atunci au foat avansate mai multe termene. Şi de către constructor şi de Direcţia de Investiţii din Primăria Capitalei. Actualul director al teatrului, în funcţie de doi ani, a putut doar să constate ceea ce făceau constructorii.

După doi ani de pauză, în 2017 se reiau lucrările, până în 2019, când Gabriel Coveşanu a devenit manager. De atunci, teatrul a primit termene diferite de finalizare de fiecare dată, de câteva luni.

Dacă s-ar lucra! Şi dacă nu ar exista probleme de ordin financiar între primărie şi constructorul care a declarat insolvenţa. Termenul din decembrie 2020 a fost devansat cu 221de zile.

Acum lucrările sunt din nou sistate. Iar actorii Teatrului Ion Creangă sunt de 12 ani într-un permanent turneu. Joacă pe scena Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Până la difuzarea ştirii primăria Capitalei nu a oferit informaţii despre situaţia clădirii Teatrului Creangă din Piaţa Amzei.

Şi Teatrul Ţăndărică a pierdut o sală de spectacole, cea de pe Calea Vcitoriei care se află într-o clădire cu risc seismic.

Sunt şi săli de cinema care nu mai sunt folosite: Patria, Scala, Corso, Bucureşti. Sunt cinematografe care aşteaptă să fie închiriate, ori dezafectate pentru că se află în clădiri şubrede care trebuie consolidate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite