Teatrul de acasă: teatru online, interactiv

Un nou gen de teatru a înflorit acum, când pandemia a adus atâtea restricţii şi a închis sălile de spectacol: teatru online, interactiv. Un exemplu e miniseria „Instrucţional pentru singurătate”. Spectatorii îşi cumpără bilete, deschid computerele sau telefoanele la ora 19, cu camerele video pornite, şi începe spectacolul.

25 Iulie 2020, 20:47 |
Teatru de acasa
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Actorii Marius Manole, Katia Pascariu și Matei Cioariu joacă de acasă, se filmează singuri cu telefonul sau cu camera laptopului, scenografia e minimală.

Pe zoom, publicul e și el conectat și intră, eventual, în dialog cu actorul. Toată lumea vede pe toată lumea, legătură e mult mai intensă. Ca spectator, nu te mai poți pierde în întunericul protector al sălii.

Poveștile interpretate în „Instrucțional pentru singurătate” sunt concepute ca niște cursuri cu instructori care au specializări fanteziste: un îmblânzitor al ființei bestie din fiecare, o antrenoare de somn sau un instructor în arta găsirii soluțiilor corecte.

Seria teatrală online interactivă „nstrucțional pentru singurătate” e produsă de Teatrul luni de la greenHours și e creată de compania Popup Theatrics, născută din colaborarea dintre 2 regizoare Ana Mărgineanu, Tamilla Woodard, aflate în America, și dramaturgul Peca Ștefan, aflat în Germania.

Colaborează de la distanță, fac spectacole pe internet, specializarea lor e teatrul imersiv.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 22°C
IASI 13°C 17°C
CLUJ 14°C 16°C
CONSTANTA 16°C 21°C
CRAIOVA 18°C 24°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI