Teatru la tine în şcoală. Elevi de la cinci licee din Tîrgu Mureș se întâlnesc online, la orele de literatură română, cu actori ai Companiei „Liviu Rebreanu"

Liceenii din Tîrgu Mureș au posibilitatea să descopere tainele actoriei, prin intermediul proiectului “Teatru la tine în școală”. Elevii se întâlnesc cu actori ai Teatrului Național, online, și învață cu ajutorul acestora diferite opere literare, într-un mod inedit. Cinci licee sunt înscrise în programul care îi pune față în față pe cei mai cunoscuți actori din Tîrgu Mureș, împreună cu elevii din anii terminali.

11 Noiembrie 2020, 13:14 (actualizat 11 Noiembrie 2020, 13:15) |
Teatru in scoli
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Elevii claselor a XII-a de la cinci licee din oraș se bucură de un program, inedit gândit de Asociația pentru Teatru Liviu Rebreanu în parteneriat cu Teatrul Național Tîrgu Mureș. Liceenii de la „Unirea“, „Alexandru Papiu Ilarian“, „Mihai Eminescu“, „Ion Vlasiu“ şi „Gheorghe Şincai“ se întâlnesc în cadrul orelor de literatură română cu actori ai Companiei „Liviu Rebreanu“.

Programul se desfășoară sub denumirea “Teatru la tine în şcoală”. Activitățile îi vor apropia pe liceeni de tipul de lucru, atmosfera și noțiunile specifice teatrului.

Actorii care îi însoţesc pe elevi în aventura descifrării operelor literare sunt împărţiţi în patru echipe. Întâlnirile cu elevii au fost organizate respectând normele sanitare în vigoare. După școlile au fost închise proiectul s-a mutat în mediul online.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI