Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc se redeschid de luni în Bucureşti la 30% din capacitate

24 ianuarie 2021, 18:10

Bucureștenii privesc cu optimism redeschiderea restaurantelor și a teatrelor. Chiar dacă acestea vor funcționa la capacitate redusă.

Patronii localurilor dau asigurări că știu cum să-i protejeze pe clienți și cum să aplice măsurile astfel încât toată lumea să fie în siguranță.

Programul de funcționare va fi între 6.00 și 21.00. Important de precizat este faptul că nunțile și botezurile vor fi în continuare interzise.

Și reprezentanții instiuțiilor de cultură precum cinematografele și teatrele au luat toate măsurile sanitare necesare pentru a-și întâmpina așa cum se cuvine spectatorii. Teatrul Odeon, spre exemplu, a pregătit nu mai mai puțin de șase premiere.

Chiar dacă relaxarea restricțiilor vine după ce în Capitală incidența de infectare cu Covid 19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori două zile la rând, apariția noii tulpini la Școala Gimnazială 28 din sectorul 2, țin în gardă autoritățile.

Epidemiologii sunt de părere că noua tulpină este prezentă în țara noastră de luna trecută.

Octavian Jurma, epidemiolog: Tulpina circulă probabil în România din decembrie. Ea a fost identificată în Giurgiu lângă București și asta înseamnă că singura sursă pentru această infectarea poate să fie tot Bucureștiului. Depistarea acestor cazuri nu face decât să confirme o ipoteză teoretică care era aproape certaă.

Timișul este singurul județ roșu de pe harta României. Majoritatea localităților din țară au rata de infectare sub 3 la mia de locuitori. Capitala în acest moment are un indice de infectare de 2,37.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite