Taximetriștii au renunțat la protest. Guvernul are 30 de zile să modifice legea care reglementează transportul de persoane

26 aprilie 2017, 09:11

Protocolul prevede că, în maximum 30 de zile, va fi promovat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă cu privire la modificarea legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, proiect care a fost transmis în consultare prealabilă de Ministerul Transporturilor către Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

Reprezentanții COTAR au purtat discuții cu reprezentanții Guvernului pentru scoaterea în afara legii a platformelor online care prestează servicii de taximetrie, dar și a firmelor care fac transport regulat pe rute pentru care nu au participat la licitație. Protestatarii au solicitat Primăriei Capitalei anularea hotărârii de consiliu prin care s-a decis introducerea liniilor RATB pe traseele dintre București și Ilfov.

Protestul a fost organizat de reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), pe fondul nemulțumirilor față de pirateria din sector, în special față de aplicația UBER, pe care o consideră ilegală.

Deși protestul a fost autorizat să se desfășoare miercuri și joi în intervalul orar 9:30 — 21:00, taximetriștii și transportatorii au început miercuri, de la ora 7:00, să își strige nemulțumirile și să sufle din vuvuzele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă